Zvyšujeme korčuliarsku gramotnosť občanov mesta

04.02.2013 Liptovský Mikuláš

Bezplatná požičovňa korčúľ pre žiakov – nový projekt radnice

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Pre všetkých záujemcov o korčuľovanie má mesto príjemnú správu. Od 1. februára si môžu občania zakorčuľovať aj v prípade, ak korčule nevlastnia. Radnica vyčlenila približne 2,5-tisíca eur na nákup šesťdesiatich párov korčúľ. Zapožičať si ich občania môžu na mobilnej ľadovej ploche na Podbrezinách i na Zimnom štadióne. Požičovné je symbolické – 50 centov.
Druhou dobrou správou je, že korčule si môžu bezplatne zapožičať žiaci základných škôl, ktorí navštívia ktorúkoľvek z oboch ľadových plôch ako členovia organizovanej skupiny v rámci vyučovania. Okrem bezplatne zapožičaných korčúľ majú žiaci navyše na ľad vstup zadarmo.
„Nechali sme nakúpiť šesťdesiat párov korčúľ, polovica sú pánske a chlapčenské, druhá dámske a dievčenské. Pred voľbami sme sľubovali zvýšiť športovú gramotnosť našich detí, sľub napĺňame. Záleží nám na ich rozvoji, nízke príjmy rodičov nesmú obmedzovať ich deti pri športovom vyžití,“ povedal o projekte primátor Alexander Slafkovský. Nevylúčil, že najbližšiu zimnú sezónu sa požičiavanie korčúľ nerozšíri aj o požičiavanie základnej lyžiarskej výstroje. Myšlienka, aby každé dieťa v meste vedelo plávať, korčuľovať a lyžovať sa teda napĺňa.
 
Ing. Peter Lehotský
komunikačný manažér
mesta Liptovský Mikuláš
 
 

Vyberte región